jueves, 13 de enero de 2011

Altres llocs d'interès per consultar

Aquesta darrera entrada la dedicarem a afegir enllaços d'interès relacionats amb la vil·la Adriana.
Avui dia la xarxa ens proposa una gran quantitat de recursos i cal aprofitar-ho. Així i tot és important destriar aquelles webs d'un caràcter més professional i informatiu d'aquelles de caràcter lúdic.
N'hem fet una petita selecció:

La pàgina oficial de la UNESCO . A part d'una interessant però breu descripció del conjunt, compta amb mapes de l'emplaçament, fotografies, links externs... Fins i tot justifica la incorporació de la Vil·la Adriana dins les seves files de protecció. Disponible en sis idiomes (anglès, francès, àrab, xinès, rus i espanyol).

Web on hi ha imatges de molts llocs del món i un cercador desenvolupat per regions. Hi trobam imatges interessants de la Vil·la Adriana.

Pàgina dedicada exclusivament a la construcció d'Adrià. Està en anglès hi ha set articles de la Vil·la per consultar. Destaca també un gran nombre d'imatges estructurades per parts de l'edifici.

Web italiana també disponible en anglès. L'autora és Marina de Franceschini, que també ha publicat el llibre Villa Adriana, Mosaici, pavimenti, edifici, Roma 1991. El llibre és a moltes biblioteques, també per consultar a la del Ramon Llull de la UIB.
Tant el llibre com la web són complets en quant a plànols i plantes.
Ens recomana un gran nombre de bibliografia i fins i tot hi ha alguns capítols enllaçats en PDF a la xarxa: no només veim llibres actuals també hi surten textos d'autos antics.
No ens passa per alt el minuciós estudi de les arts decoratives del conjunt: mosaics als paviments, pintura mural... En el nostre blog no en feim gaire referència, però realment és una part importantíssima per tenir una bona percepció de la Vil·la.

En els museus vaticans de Roma hi ha restes escultòriques del Serapeum de la Vil·la Adriana. Explica la visita d'Adrià a Egipte i el perquè del programa escultòric d'aquest edifici. Podem accedir a una visita virtual de la reconstrucció.

http://www.britishmuseum.org/system_pages/holding_area/whats_on/hadrian_empire_and_conflict/videos_about_hadrian/the_imperial_palace.aspx
Aquest enllaç ens condueix a la pàgina web oficial del Museu Britànic, on a part de dedicar tot un apartat a Adrià, hi ha un vídeo en anglés explicant la Vil·la a través d'una veu en off i imatges. Molt recomenable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario