miércoles, 24 de noviembre de 2010

Un cop d'ull global a la Vil·la

Per Adrià la seva vil·la era un lloc predilecte i paradisíac. La configuraven un conjut d’edificis molt diferents entre si; alguns íntims (habitacions o termes de l’emperador), altres extraordinàriament amplis (vestíbuls, teatres), uns per la meditació privada (temples), i altres per la recepció de grans nombres de convidats (sales d’audiències).
La vil·la fou edificada en un terreny amb pendent i entre dues torrenteres; l’extenció total ocupada era d’un total de 120 hectàrees i s’estenia al llarg de 2 quilòmetres; estava orientada cap al nord-est. Degut a que la contrsucció s’adapta a la orografia - pendent de les muntanyes- trobem més d’un eix d’orientació. A causa de les irregularietats del terreny on es situava la Vil·la, els arquitectes i enginyers es van veure obligats a construir xarxes subterrànies, terrasses i murs de contenció. En aquesta mateixa ubicació ja s’hi trobava una antiga vil·la, de la qual es van aprofitar algunes de les estructures per l’edificació de la nova, com pugui ser el cas de l’antic atrium on s’aixeca una magnífica sala hipòstila, o el vell tablinum remodelat en una biblioteca.
A causa de l' extensió que ocupa la descripció detallada de les parts més rellevants de la vil.la, hem creat i redactat aquesta pàgina web on trobareu tota la informació, minuciosament exposada, sobre el fabulós conjunt arquitectónic d' Adrià. Cadascuna de les lletres que veuran al costat del nom de les edificacions corresponen a la seva ubicació dins la imatge de la planta: https://sites.google.com/site/partsdelavilla/



Imatge extreta del llibre de Oliver-Bonjoch Oliver,J,Arquitectura i societat a la Roma imperial,UPC, 2004 Barcelona


OLIVER-BONJOCH OLIVER, J, Arquitectura i societat a la Roma imperial, UPC, 2004 Barcelona pàg 130-136
BIANCHI BANDINELLI, Ranuccio, Roma: centro del poder, Aguilar, 1970, Madrid pàg 264-274

No hay comentarios:

Publicar un comentario