miércoles, 10 de noviembre de 2010

Un primer acostament a la Vil·la

Un passeig per la Vil·la Adriana consisteix en un bloc creat per Maria Aparicio, Álvaro Augusto i Xisca Bayona, tres alumnes de segon de Grau en Història de l’Art de la Universitat de les Illes Balears per a la assignatura ‘Art Clàssic: Grècia i Roma’ impartida per la professora Isabel Escandell.
En aquest treball, es pretén analitzar un dels conjunts arquitectònics més emblemàtics i singulars de l’antiga Roma Imperial: la Vil·la Adriana.
Primerament, presentarem el terme vil·la, vinculant la seva evolució en vil·les promogudes per altres Emperadors – com Neró o August - enfocat però a una millor comprensió del que va suposar la Vil·la d’Adrià dins l’arquitectura Imperial.
Posteriorment, ens acostarem directament dins el edificis que compta la vil·la: començant amb descripcions més generals dels recintes per després fer-ne anotacions més particulars.
D’aquesta manera, cal saber que donades les dimensions colossals del conjunt en destacarem i endinsarem només en els aspectes que creiem més rellevants.
Així i tot, encara que som conscients que el nostre estudi és d’arquitectura, intentarem fer breus pinzellades en les tipologies d’arts decoratives que hi ha a l’edifici, ja que si no, no se’n pot fer una mínima idea del que suposava l’obra en si. N’és tal la importància dels mosaics que pavimentaven les construccions d’Adrià, que es desenvoluparà a partir d’ell un art autònom que arribarà a ser, sobretot al segle III, un component característic de la cultura artística de l’Imperi Romà. Com a curiositat cal dir que la Vil·la Adriana és Patrimoni de la Humanitat declarat per UNESCO des de 1999.
En aquest vídeo que enllaçam i que podem veure a mode de fotografies hi apreciam quasi totes les parts avui en dia conservades de la vil·la. Ajuda a confeccionar-nos una idea general del conjunt arquitectònic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario